Módszerek

A pszichológiai tanácsadás megrendelése a honlapomon keresztül történik, az első oldal alján láthatják a tanácsadási formákat, a megrendelési folyamat teljes egészében ezen a felületen keresztül zajlik.

Az első két órában elsősorban pszichológiai teszteket veszünk fel és megbeszéljük annak eredményeit. Ennek alapján tudok tanácsot adni, milyen irányban érdemes gondolkodni, amennyiben a probléma illik a profilomba, hogyan tudunk együtt dolgozni.

Kérem, vegyék igénybe, különösen a komoly problémákat okozó, pszichiátriai tünetek esetén, pl. megrögzött félelmek, nagyon erős szorongás, a teljesítőképesség nagymértékű romlása, a rendelkezésre álló pszichiátriai ambulanciák által kínált ellátást. Sürgősségi ellátást nem végzek, erre sajnos nincs kapacitásom, ugyanígy nem tudok vállalni olyan klienseket, akik agresszívek másokkal, vagy magukban tesznek kárt. Addikciók kezelését sem tudom vállalni. Gyászfeldolgozással nem foglalkozom.

Véleményem szerint az általam nyújtott segítség leginkább azokban az esetekben alkalmas, ha a hozzám forduló nyitott, szereti a feladatokat, intellektuális beállítottságú, és a problémákat képes nyíltan feltárni, és nem szoktak komoly problémái lenni a kommunikációval.

Előnyös, ha voltak az illetőnek olyan problémái, amelyeket kitartással és rugalmassággal felül tudott emelkedni.

Kérem Önöket, hogy bármilyen problémát, amely esetleg zavarja a hozzám fordulót, például kellemetlen érzés egy téma kapcsán, vagy egy beszélgetési helyzetben, törekedjen megbeszélni, mivel nem dolgozom az úgynevezett áttételi folyamatokkal, de azok akadályozhatják a munkát. A kommunikációs gondok, amelyek az életben jelentkeznek, megjelennek a tanácsadásban is, amely azonban jó alkalom ezeken változtatni.

Kognitív szemlélet

Alapvetően pszichológiai tanácsadással dolgozom, amelyben kognitív módszereket használok, azaz a gondolkodáson, a problémák észlelésén, kezelésén, a régi beidegződések, rossz minták megváltoztatásán keresztül az érzelmek megváltoztatását, a kedélyállapot szabályozását tanuljuk meg. A cél a lelki egyensúly, a hatékonyság és végső soron a nyugodt, boldog élet.

A különböző pszichés megbetegedések esetén zavart szenved az információfeldolgozás, és így az események és történések torzult, félreértelmezett jelentést nyernek. Ennek következményeként alakulnak ki a különböző negatív érzelmi állapotok. Így például egy depressziós személy már egy kisebb kudarcot is saját értéktelensége bizonyítékaként értelmezhet. Ennek a megváltoztatásán dolgozunk.

Kognitív tanácsadás

Párterápia

A párkapcsolatok életünk alapvető építőelemei, családunk megalapozói és sok szempontból meghatározzák azt, hogy boldogok leszünk-e. Sajnos és szerencsére, az idő előrehaladásával változunk, amely párkapcsolatainkban is változást eredményezhet. A másik megismerése olyan folyamat, amely soha nem érhet véget, ezért izgalmas maradhat. Ugyanakkor az életünk mindennapi teendőinek való megfelelés során könnyen elfeledkezhetünk arról, hogy minden nap tennünk kell a másikért, és arról, hogy ezt abban a formában tegyük, ahogyan neki megfelelő. Érzelmeink és racionalitásunk egyaránt fontos egy párkapcsolatban, ezek építésével már reménytelennek tűnő kapcsolatok is megmenthetőnek bizonyultak. Ha reménykednek kapcsolatuk megmentésében, és dolgoznak érte, a siker szinte bizonyos. Viszont amennyiben békésen akarnak elválni, hogy minél kevesebb fájdalommal, gyermekeikben és saját magukban minimális kárt okozva haladhassanak tovább. abban is tudok segíteni.

Párterápia